Vlindertuin Philodila (N-B)

De regio van Den Bosch had nog geen vlindertuin, maar daar is verandering in gekomen. Sinds 2017 heeft Mariaoord een mooie vlindertuin. Die is op 5 september 2017 officieel geopend door Ronald, bewoner van afdeling sprokkelbosch, Mariaoord. En het bijzondere is: de vlindertuin is voor iedereen te bezoeken.

Het idee van een vlindertuin is ontstaan aan de hand van enkele foto’s. Het was opmerkelijk hoeveel plezier bewoners uit het bezichtigen van deze foto’s haalden. Het daadwerkelijk realiseren van een vlindertuin op Mariaoord lijkt daarmee een ideale aanvulling op de woonomgeving van Mariaoord.

Maar naast het directe genot dat de bewoners zullen ervaren door het kijken naar deze vlinders, zijn er ook indirecte voordelen. De omgeving van Mariaoord wordt hierdoor aantrekkelijker voor bezoekers, wandelaars. Hierdoor zal er meer bedrijvigheid zijn op het vrij afgelegen terrein. Bovendien kunnen we schoolklassen uitnodigen om het proces van eitje tot vlinder in de vlindertuin van Mariaoord te komen volgen.

Het idee is een initiatief van mevrouw Phil Duijzer, werkzaam op Mariaoord. Het project is tot stand gekomen met financiële steun van de gemeente Den Bosch en van de stichting Mariaoord Extra.

De jaren die volgden werden gesponsord door St. Tot Zorg en Welzijn, St. Sociaal Fonds Den Bosch. En door giften van bewoners, familie en vrienden, bezoekers en medewerkers enz.enz.

Bron: Website park
(Bent u eigenaar van dit bedrijf en wilt u een mooie pagina naar eigen ontwerp met eigen foto's? Een pagina met ingevulde social media, foto's, eigen achtergrondkleuren én een ingevulde SEO zodat uw bedrijf nog vaker in google terug komt?
Dat kan al vanaf €25,- per jaar! Klik hier voor meer informatie)


Adresgegevens:


Adres: 
Vliertwijksestraat 369,
5244 NJ Rosmalen (NB)


Telefoon: 073-6454100

 

Website: Vlindertuinphilodila.nl

Route:

Foto's:

Openingstijden:

???

Let op openingstijden kunnen wisselen. Raadpleeg voor actuele tijden altijd de website van het park!

Toegankelijkheid:

Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties

  • ?

Stichting

Bijna elk park heeft  een stichting waarmee ze educatie in het park verzorgen en/of dieren in hun natuurlijke habitat beschermen. Wij benoemen graag deze stichting:

  • NVT

In de buurt:


Uw park op Zoovaria.nl
Bent u eigenaar van dit park en wilt u een prominentere plek met een meer uitgebreide tekst en foto's op zoovaria.nl?  Dat kan!! kijk snel op onze pagina Sponsoring en voorwaarden wat de mogelijkheden zijn of neem contact met ons op!

Disclaimer en uitleg:

Kijk voor actuele toegangsprijzen en openingstijden altijd eerst op de website van het park. Zoovaria is niet verantwoordelijk voor evt  fouten en onjuistheden. Ziet u een foutje neem dan contact met ons op.

* uitleg Prijsklassen:
Entreeprijzen aan de kassa voor één volwassene zonder korting
€= van 0-10 euro, €€ = van 10-15 euro, €€€= 15-20 euro €€€€ 20-25 euro, €€€€€= boven de 25 euro p.p.