Landgoed Tenaxx (GR)

Een bijzonder park in de provincie Groningen. Het park heeft een Dinotrack, een Dino museum, een arbortorium (bomen verzameling in een heel mooi aangelegd park) een miniatuurpark, een waterpark en een speel-/leerpark. Kortom een compleet dagje uit voor het hele gezin.

Een arboretum is een bomenverzameling ( arbor = boom). Het arboretum “De Hangende Tuinen” bestaat uit ongeveer 4.000 bomen, verdeeld over bijna 1000 soorten en varianten. Het is net als andere arboreta op traditionele wijze ingedeeld in werelddelen: Azië (Japan, China, Himalaya), Amerika en Europa.

Treurbomen vormen het centrale thema van de bomenverzameling. Treurbomen zijn een bijzondere variant. Ieder een kent de treurwilg, maar wist u dat er ook treurkastanjes en treurnaaldbomen zijn? In het arboretum zijn de ‘gewone’ varianten en de treurvarianten van diverse boomsoorten naast elkaar geplant. Hier wordt zichtbaar welke enorme variatie erbinnen een soort bestaat, maar ook de onderlinge verwantschap van uiteenlopende soorten.

Japanse jeneverbes (Juniperus rigida), zijn al duizenden jaren bekend. Andere zijn aangetroffen in plantgoed en worden via enten vermeerderd.

In het arboretum zijn inmiddels ongeveer 500 verschillende treurvarianten te zien. Op de hele wereld zijn zo’n 1100 treurvarianten bekend. Het streven is zoveel mogelijk treursoorten te verzamelen. Het arboretum van Landgoed Tenaxx werkt daarbij samen met het befaamde Kew Gardens (Royal Botanic Gardens, Kew) en met experts uit Nederland, zoals Henk van Kempen uit Son en Breugel.

De collectie wordt nauwgezet gemonitord en systematisch met een GPS-systeem up to date gehouden.

Bron: Wikipedia
(Bent u eigenaar van dit bedrijf en wilt u een mooie pagina naar eigen ontwerp met eigen foto's? Een pagina met ingevulde social media, foto's, eigen achtergrondkleuren én een ingevulde SEO zodat uw bedrijf nog vaker in google terug komt?
Dat kan al vanaf €25,- per jaar! Klik hier voor meer informatie)


Adresgegevens:


Adres: 
Borgesiusweg 1
9698 XS Wedde (GR)


Telefoon: 06 12759219

 

Website: Familieparken-tenaxx.nl

Route:

Foto's:

Openingstijden:

Sterk wisselende openingstijden, kijk voor de actuele tijden op de website van het park!
Wanneer open dan zijn de openingstijden: 11:00 – 18:00 uur

Let op openingstijden kunnen wisselen. Raadpleeg voor actuele tijden altijd de website van het park!

Toegankelijkheid:

In de buurt:


Uw park op Zoovaria.nl
Bent u eigenaar van dit park en wilt u een prominentere plek met een meer uitgebreide tekst en foto's op zoovaria.nl?  Dat kan!! kijk snel op onze pagina Sponsoring en voorwaarden wat de mogelijkheden zijn of neem contact met ons op!

Disclaimer en uitleg:

Kijk voor actuele toegangsprijzen en openingstijden altijd eerst op de website van het park. Zoovaria is niet verantwoordelijk voor evt  fouten en onjuistheden. Ziet u een foutje neem dan contact met ons op.

* uitleg Prijsklassen:
Entreeprijzen aan de kassa voor één volwassene zonder korting
€= van 0-10 euro, €€ = van 10-15 euro, €€€= 15-20 euro €€€€ 20-25 euro, €€€€€= boven de 25 euro p.p.