Stichting Das & Boom (Gld)

Sinds haar oprichting in 1981 zet Das&Boom zich in voor bedreigde diersoorten in Nederland. Middels planologische bescherming, het herintroduceren van dassen, het via de rechter afdwingen van het beschermen van leefgebieden en het adviseren van dassenvoorzieningen op plaatsen waar veel dassen sneuvelen is de dassenstand van 1200 in 1980 gestegen naar ca. 6000 dassen nu. Dankzij haar inspanningen is de das inmiddels niet meer bedreigd in haar voortbestaan. Toch heeft Das&Boom nog steeds de handen vol aan het beschermen van dassen. In Nederland kan de das zonder hulp van mensen niet overleven.

Ook andere bedreigde diersoorten kunnen rekenen op de inzet van Das&Boom. Aan het begin van deze eeuw heeft Das&Boom door haar inzet de korenwolf voor uitsterven weten te behoeden. Toen een paar jaar geleden draconische bezuinigingen op natuur dreigden, heeft Das&Boom als enige natuurbeschermingsorganisatie in Nederland de bescherming van bedreigde diersoorten als de hamster, de otter en het korhoen voor de rechter afgedwongen. Inzet is Nederland te houden aan de internationaal vastgelegde natuurbeschermingsverdragen. 

 

De stichting heeft inmiddels een dierentuinvergunning gekregen om bezoekers te mogen ontvangen. Echter is het momenteel nog niet mogelijk de stichting te bezoeken. 

Bron: Website stichting
(Bent u eigenaar van dit bedrijf en wilt u een mooie pagina naar eigen ontwerp met eigen foto's? Een pagina met ingevulde social media, foto's, eigen achtergrondkleuren én een ingevulde SEO zodat uw bedrijf nog vaker in google terug komt?
Dat kan al vanaf €25,- per jaar! Klik hier voor meer informatie)


Adresgegevens:


Adres: 
Rijksstraatweg 174
6573 DG Beek-Ubbergen (Gld)


Telefoon: 024 684 2294

 

Website: DasEnBoom.nl

Route:

Foto's:

Openingstijden:

De stichting heeft inmiddels een dierentuinvergunning gekregen om bezoekers te mogen ontvangen. Echter is het momenteel nog niet mogelijk de stichting te bezoeken. 

Let op openingstijden kunnen wisselen. Raadpleeg voor actuele tijden altijd de website van het park!

Toegankelijkheid:

In de buurt:


Uw park op Zoovaria.nl
Bent u eigenaar van dit park en wilt u een prominentere plek met een meer uitgebreide tekst en foto's op zoovaria.nl?  Dat kan!! kijk snel op onze pagina Sponsoring en voorwaarden wat de mogelijkheden zijn of neem contact met ons op!

Disclaimer en uitleg:

Kijk voor actuele toegangsprijzen en openingstijden altijd eerst op de website van het park. Zoovaria is niet verantwoordelijk voor evt  fouten en onjuistheden. Ziet u een foutje neem dan contact met ons op.

* uitleg Prijsklassen:
Entreeprijzen aan de kassa voor één volwassene zonder korting
€= van 0-10 euro, €€ = van 10-15 euro, €€€= 15-20 euro €€€€ 20-25 euro, €€€€€= boven de 25 euro p.p.