Bij ons vind je alle kinderboerderijen in Nederland overzichtelijk op een rij én op onze bekende kaart natuurlijk! In Nederland zijn de meeste kinderboerderijen aangesloten bij de vSKBN oftewel: Vereniging Stads- en Kinderboerderijen Nederland. Zij zijn een overkoepelende organisatie dat streeft naar een gastvrije- en veilige omgeving en educatie over dier en natuur. Om lid te worden en blijven van het vSKBN is het van belang dat de stad- en kinderboerderijen bepaalde regelgevingen naleeft. Veiligheid, gezondheid en kwaliteit voor de medewerkers, dieren en bezoekers zijn een vereiste. Daarnaast dient een stads- of kinderboerderij een kwaliteitsbewijs te halen. Hoe meer je aan de checklist voldoet, hoe makkelijker je toetreedt. Zodra de vSKBN vindt dat de stads- of kinderboerderij geschikt is, krijgt de boerderij een kwaliteitsbewijs. Deze is drie jaar geldig. 


Nederland kent lang niet zoveel kinderboerderijen als België. Onze zuiderburen hebbe maar liefst meer dan 500 kinderboerderijen! Een leuk dagje uit voor jong en ouder is snel te vinden, zeker met ons overzicht! Hierbij heb je alle kinderboerderijen - inderdaad, alle 590! - op een rij en op onze bekende kaart!


Boerderijen met niet-alledaagse dieren

Hoewel de meeste kinderboerderijen de standaard collectie (koeien, konijnen, cavia's, paarden en ezels) heeft, kennen we in Nederland ook boerderijen met niet-alledaagse dieren. De Stoerderij is namelijk een waterbuffelboerderij en in Sluis is een struisvogelfarm gevestigd. Ken jij nog meer bijzondere boerderijen?


Zorgboerderijen

Een zorgboerderijen biedt - met name kwetsbare mensen die o.a. kampen met autisme, een burn-out of dementie - een veilige plek om zich te ontwikkelen. Ze zorgen voor de dieren en helpen met alledaagse klusjes. Op deze manier krijgen ze het gevoel dat ook zij bijdragen aan de samenleving.


Mis jij nog een kinderboerderij?

Mis jij nog een park in een lijstje en/of kaartje op onze site? Neem dan gerust contact met ons op zodat wij dit park eventueel kunnen toevoegen aan deze website!