Over ons

Zoals alle grote dingen zijn ook wij klein begonnen. We waren een paar vrienden met mooie ideeën en gingen van start. Dat heeft tot iets moois geleid. Deze website gaan we vanaf nu voeden tot een mooie website met een volledig overzicht van alle uitjes op het gebied van dieren. Zoovaria is begonnen op Facebook, doordat Facebook zelf beslist wat jij te zien krijgt. Hierdoor is het lastig om alle parken te volgen. Zoovaria zorgt ervoor dat jij dat wel krijgt, namelijk door het dierentuin nieuws op één pagina te posten. 

Onze missie

Het is makkelijker om grootse dingen te doen als je gelooft in wat je doet. Daarom helpen we mensen zoals jou. Elke dag weer. We staan erop om jou als eerste al het nieuws te brengen en de meest complete website te creëren voor een dagje uit tussen dieren!

Geschiedenis

Jeroen begon in 2014 met Zoovaria op Facebook doordat hij het algoritme zó beu was. Hij miste namelijk zoveel dierentuin nieuws op zijn persoonlijke pagina, dat hij besloot alle berichten van alle Nederlandse parken op één pagina te gaan delen. Dit was natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Bovendien kostte hem dat, naast zijn 40-urige werkweek, heel veel vrije tijd. Na wat korte hulp van diverse mensen kwam in 2015 Remco bij Zoovaria. Hij was net gescheiden en kon de afleiding goed gebruiken. Hij begon een website te bouwen waar alle parken in heel Europa op stonden. In 2020 werd dit echter een website met te hoge kosten, waarna we deze site zijn gestart!


Ons team

Oprichter en mede-eigenaar

Woonplaats: Huizen

Geboortejaar: 1971

Bij Zoovaria sinds: 2015

Mede-eigenaar

Woonplaats: Helmond

Geboortejaar: 1975

Bij Zoovaria sinds: 2015

Redacteur

Woonplaats: Peijnacker

Geboortejaar: 1989

Bij Zoovaria sinds: 2020

Redacteur Duitstalig

Woonplaats: Erfurt (D)

Geboortejaar: 1990

Bij Zoovaria sinds: 2021

Redacteur en Vormgever

Geboortejaar: 1998

Bij Zoovaria sinds: 2021

Mede-beheerder en Redacteur

Woonplaats: Terhorne

Geboortejaar: 1998

Bij Zoovaria sinds: 2020


Speciale dank aan..

Achter de schermen werken heel wat mensen mee om alle lijsten zo compleet mogelijk te maken. Daarvoor brengen deze mensen vele uren door op het internet om alle losse eindjes aan elkaar te knopen, URL's te controleren en social media af te struinen. Deze mensen zetten wij graag in het zonnetje. Daarnaast werken aan onze Facebook Vrienden Van groepen diverse mensen, waarvoor dank aan: Sharon Oplinus. Jeroen de Bruijn, Richard Hendriks, Selma Vlierman en Patty Bijlsma. Daarnaast bedanken wij ook onze voormalige teamleden, namelijk Angela van 't Land (2017-2020), Lieke van der Heijden (2018-2022) en Lisa de Kneght (2018 - 2020) voor al hun inzet! 


Jouw foto ook hier?

Zoovaria is regelmatig op zoek naar mensen met dezelfde passie als ons, namelijk dieren, dierentuinen en fotografie. Daarnaast moet je het leuk vinden om mensen wegwijs te willen maken op het gebied van een leuke dag tussen de dieren. Wil jij graag lid worden van onze Zoovaria familie? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie naar info@zoovaria.nl