Over ons

Zoals alle grote dingen zijn ook wij klein begonnen. We waren een paar vrienden met mooie ideeën en gingen van start. En dat heeft tot iets moois geleid! Deze website gaan we vanaf nu voeden tot een mooie website. Met volledig overzicht van alle uitjes op het gebied van dieren.

Zoovaria is begonnen op Facebook. Eigenlijk doordat Facebook zelf beslist wat jij te zien krijgt. Hierdoor is het lastig om alle parken te volgen. Zoovaria zorgt ervoor dat jij dat wel krijgt, namelijk door al het dierentuin nieuws op één pagina te posten. 

Onze missie

Het is makkelijk om grootse dingen te doen als je gelooft in wat je doet. Daarom helpen we mensen zoals jou. Elke dag weer. We gaan ervoor om jou als eerste al het nieuws te brengen en de meest complete website te creëren voor een dagje uit tussen dieren!

Geschiedenis

In 2014 begon Jeroen Bons kleinschalig Zoovaria op Facebook. Hij was het beu dat door het algoritme waarmee Facebook werkt, hij veel dierennieuws miste. Hij besloot alle berichten van alle Nederlandse parken op 1 pagina te gaan delen. Dit was natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan en kostte hem naast zijn 40 urige werkweek ook nog eens heel veel vrije tijd. Na wat korte hulp van diverse mensen kwam in 2015 Remco Walravens bij Zoovaria. Hij was net gescheiden en kon wel een leuke afwisseling gebruiken. Als dieren en dierentuin liefhebber paste dit helemaal bij hem. Hij begon een website te bouwen waar alle parken in heel Europa op stonden. In 2020 werd dit echter een te omslachtige website met te hoge kosten waarna we deze site zijn gestart! Deze hopen we in de loop van 2020 gereed te hebben


Ons team

We zijn meer dan een groepje liefhebbers. We zijn een familie van gelijkgestemden en we gebruiken onze passie en wat we kunnen om echt een verschil te maken. Wij zien elkaar dus als één familie. 

 

Oprichter en mede-eigenaar

Woonplaats: Huizen

Geboortejaar: 1971

Bij Zoovaria sinds: 2015

Mede-eigenaar

Woonplaats: Helmond

Geboortejaar: 1975

Bij Zoovaria sinds: 2015

Redacteur

Woonplaats: Peijnacker

Geboortejaar: 1989

Bij Zoovaria sinds: 2020

Redacteur Duitstalig

Woonplaats: Erfurt (D)

Geboortejaar: 1990

Bij Zoovaria sinds: 2021

Redacteur en Vormgever

Geboortejaar: 1998

Bij Zoovaria sinds: 2021

Mede-beheerder en Redacteur

Woonplaats: Terhorne

Geboortejaar: 1998

Bij Zoovaria sinds: 2020


Special Thanks

Achter de schermen werken heel wat mensen mee om alle lijsten zo compleet mogelijk te maken. Daarvoor brengen deze mensen vele uren door op het internet om alle losse eindjes bij elkaar te brengen, websitelinks te controleren en social media af te struinen. Deze mensen zetten wij graag in het zonnetje en willen wij dus ook een plaats geven op deze pagina. Ook zij zijn - dan niet altijd dagelijks - wel vaak bezig om Zoovaria completer te maken. Dus een speciaal bedankje voor deze mensen!

Om onze Facebook Vrienden Van groepen goed te kunnen beheren werken hier ook diverse mensen aan mee. Daarom ook een speciale Thanks voor hen: Sharon Oplinus. Jeroen de Bruijn, Richard Hendriks, Selma Vlierman en Patty Bijlsma.


Jouw foto ook hier?

Zoovaria is regelmatig op zoek naar mensen die dezelfde passie als wij hebben. Dus vooral mensen meer wegwijs willen maken in wat er allemaal te zien is op het gebied van een leuke dag uit tussen dieren. 

Wil jij graag lid worden ons team? Kijk dan eens op onze vacature pagina


Special thanks for our former teammembers

Redacteur

Naam: Angela van 't Land

Woonplaats: Oosterhout

Geboortejaar: 1988

Bij Zoovaria : 2017-2020

Redacteur

Naam: Lieke Van der Heijden

Woonplaats: Lieshout

Geboortejaar: 1993

Bij Zoovaria : 2018-2020

Redacteur

Naam: Lisa de Knegt

Woonplaats: Rijssen

Geboortejaar: 1991

Bij Zoovaria : 2018-2020