Dierenpark ZieZOO Volkel (N-Br)

Dierenpark Zie-ZOO is de eerste ZORGDIERENTUIN van Nederland en biedt dagbesteding aan mensen met autisme.

Het park begon als hobby van Eeg Manders met enkele hyena's in zijn achtertuin. Naarmate zijn verzameling dieren en de belangstelling ervoor groeide werd er besloten om samen met enkele dierenliefhebbers een park te creëren. Zo werd stichting Zie-Zoö geboren. Het park werd in 2000 geopend en begon als kweekcentrum en dierenpark voor exotische dieren op non-commerciële basis, opgericht door Eeg en Marion Manders. Vanaf 2000 tot en met 2012 was het centrum maar zes dagen per jaar geopend voor bezoekers tijdens gratis open dagen. Dit kwam omdat het centrum geen vergunning voor een dierentuin had. Sinds de opening werd het centrum vooral onderhouden door vrijwilligers. In 2011 is besloten om het park het hele jaar open te houden en een dierentuinvergunning aan te vragen. Er werd samenwerking aangegaan met het Regionaal Autisme Centrum, een in autisme gespecialiseerde zorginstelling. Hierdoor is Zie-ZOO een zorgdierentuin geworden die mensen met autisme dagbesteding biedt.

Vanaf 14 april 2013 is het park dagelijks geopend voor bezoekers en moet er toegangsgeld betaald worden. In 2014 is begonnen met een uitbreiding, waarbij het park in fases van de huidige een hectare naar de huidige vijf hectare groeide. 

Op 22 januari 2016 werd er een tweeling Amerikaanse zwarte beren geboren. Deze zijn later verhuisd naar Osnabrück. In datzelfde jaar heeft het park afscheid genomen van de lama's. In 2017 was de oplevering van het Zuid-Amerikagedeelte met o.a. Tapirs, Vicuna's, een Reuzemiereneter, Nandoes, Mara's en Capibara's. In 2019 werd er een drieling zwarte beren geboren. Tevens kwamen er datzelfde jaar sneeuwgeiten naar het park vanuit Berlijn. Zie-zoo is het enige dierenpark in Nederland met sneeuwgeiten in de collectie. Het park herbergt diverse bijzondere diersoorten die niet veel of ergens anders in Nederland te zien zijn. 
Vanaf 2021 is ook nieuwe ingang  bij de parkeerplaats gereed gekomen en is er een nieuwe doorloopvolière gerealiseerd.


Adresgegevens:


Adres: 
Zeelandsedijk 14 B
5408 SM Volkel (Noord-Brabant)


Telefoon: 0413-259905

E-mail: info@dierenparkziezoo.nl

Website: dierenparkziezoo.nl

Route:

Foto's:

Openingstijden:

Het park is dagelijks open van 10.00 tot 17.00
(in de periode april t/m oktober zijn we tot 17.30 open)
365 dagen per jaar.
Huisdieren zijn helaas niet toegestaan, herkenbare hulphonden wel als een hulphond certificaat getoond wordt aan de kassa.

Toegankelijkheid:

Dit park is aangesloten bij de volgende organisatie(s):

Het park is bezig lid te worden van EAZA

Stichting:

Bijna elk park heeft  een stichting waarmee ze educatie in het park verzorgen en/of dieren in hun natuurlijke habitat beschermen. Wij benoemen graag deze stichting:

Zie-Zoölogisch:
https://www.dierenparkziezoo.nl/conservatie/

In de buurt:


Disclaimer en uitleg:

Kijk voor actuele toegangsprijzen en openingstijden altijd eerst op de website van het park. Zoovaria is niet verantwoordelijk voor evt  fouten en onjuistheden. Ziet u een foutje neem dan contact met ons op.

* uitleg Prijsklassen:
Entreeprijzen aan de kassa voor één volwassene zonder korting
€= van 0-10 euro, €€ = van 10-15 euro, €€€= 15-20 euro €€€€ 20-25 euro, €€€€€= boven de 25 euro p.p.