Heemtuin Cuijk (N-Br)

In 2010 is in Cuijk, vlak naast de Beeldentuin, begonnen met de aanleg van een Heemtuin.

De doelstelling was een tuin te ontwikkelen binnen het stedelijk centrum van Cuijk met een educatief karakter. Zo kunnen jong en oud zien en leren welke planten, heesters, bomen en bollen in de loop van de geschiedenis in onze omgeving door bewoners geteeld werden.
Op 27 augustus 2010 zijn de eerste planten gepoot en in oktober /november 2010 zijn de borders beplant.

Met een groep enthousiaste vrijwilligers is er een prachtige tuin aangelegd en ze wordt op een bewonderenswaardige wijze onderhouden! 

 

Doordat hij helemaal ommuurd is, is het een plek waar het heel rustig is en het voorjaar al eerder begint! Er staan enkele banken om te genieten van al het moois…...

 

De Beeldentuin die er naast ligt is gesitueerd op een voormalig kerkhof en heeft een 25 tal werken staan. Jaarlijks wisselt de helft van de collectie.

 

Beide tuinen liggen (figuurlijk) in de schaduw van de imposante Martinuskerk en vlak naast de Maas. In de oude kerktoren is een archeologisch museum over de Romeinen die hier bijna 2000 jaar geleden een vestiging hadden.

Dus veel redenen om de tuinen en omgeving eens te bezoek

Bron: Heemtuin Cuijk
(Bent u eigenaar van dit bedrijf en wilt u een mooie pagina naar eigen ontwerp met eigen foto's? Een pagina met ingevulde social media, foto's, eigen achtergrondkleuren én een ingevulde SEO zodat uw bedrijf nog vaker in google terug komt?
Dat kan al vanaf €25,- per jaar! Klik hier voor meer informatie)


Adresgegevens:


Adres: 
Kerkstraat 12
5431 DS Cuijk (N-BR)


Telefoon: +316-44098718

 

Website: www.beeldentuincuijk.nl

Route:

Foto's:

Openingstijden:

Het hele jaar van dinsdag t/m zondag van 10 tot 17 uur

Gratis toegang

Let op openingstijden kunnen wisselen. Raadpleeg voor actuele tijden altijd de website van het park!

Toegankelijkheid:

Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties

?

In de buurt:


Uw park op Zoovaria.nl
Bent u eigenaar van dit park en wilt u een prominentere plek met een meer uitgebreide tekst en foto's op zoovaria.nl?  Dat kan!! kijk snel op onze pagina Sponsoring en voorwaarden wat de mogelijkheden zijn of neem contact met ons op!

Disclaimer en uitleg:

Kijk voor actuele toegangsprijzen en openingstijden altijd eerst op de website van het park. Zoovaria is niet verantwoordelijk voor evt  fouten en onjuistheden. Ziet u een foutje neem dan contact met ons op.

* uitleg Prijsklassen:
Entreeprijzen aan de kassa voor één volwassene zonder korting
€= van 0-10 euro, €€ = van 10-15 euro, €€€= 15-20 euro €€€€ 20-25 euro, €€€€€= boven de 25 euro p.p.