Natuurmuseum Fryslân (FR)

Van de kleinste bij tot het enorme skelet van een potvis: in het Natuurmuseum Fryslân ontdek je van alles over de natuur. Steeds wisselende tentoonstellingen en een uitgebreid programma met diverse activiteiten zorgen ervoor dat er altijd iets nieuws te beleven is.


Het Natuurmuseum Fryslân is in 1923 ontstaan vanuit particulier initiatief. De belangrijkste initiatiefnemer toen was Gerrit 'Fûgeltsje' Bosch.  In de eerste jaren van zijn bestaan had het museum nog geen vaste huisvesting. Na de Tweede Wereldoorlog vond het onderdak in de Heerestraat in Leeuwarden, waar het tot 1987 was gevestigd. In dat jaar is het museum ondergebracht in het voormalige weeshuis. Het pand was na de sluiting van het weeshuis onder andere gebruikt als kinderdagverblijf maar in 1984 door een grote brand grotendeels verwoest.

De gemeente gaf stadsarchitect Hans Heijdeman opdracht het pand te restaureren en te verbouwen voor gebruik als natuurmuseum. De bestaande toegangspoort uit 1534, met aan weerszijden de voogdenkamers, bood echter voor een ontvangstgedeelte te weinig ruimte. Het gebouw kreeg een geheel nieuwe entree in de westgevel. In 2004 werd het pand nogmaals grondig verbouwd naar ontwerp van architect Jelle de Jong die daarmee de Vredeman de Vriesprijs won.

De binnenplaats, of het Rabobank Atrium, werd in 2005 overdekt met een glazen kap. In het atrium worden evenementen georganiseerd, zoals tentoonstellingen, concerten en andere activiteiten.

Het Natuurmuseum Fryslân is de thuishaven voor veel groene verenigingen en stichtingen, zoals de paddenstoelenwerkgroep, de schelpencontactgroep, SOVON Noord Nederland en de GEA-kring.

Bron: Wikipedia
(Bent u eigenaar van dit bedrijf en wilt u een mooie pagina naar eigen ontwerp met eigen foto's? Een pagina met ingevulde social media, foto's, eigen achtergrondkleuren én een ingevulde SEO zodat uw bedrijf nog vaker in google terug komt?
Dat kan al vanaf €25,- per jaar! Klik hier voor meer informatie)


Adresgegevens:


Adres: 
Schoenmakersperk 2
8911 EM Leeuwarden (FR)


Telefoon: 058 233 2244

 

Website: Natuurmuseumfryslan.nl

Route:

Foto's:

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag van 10.00-17.00 uur.
In de maanden juli en augustus dagelijks van 10.00-17.00 uur
dus ook op de maandagen!

Het museum is gesloten op Nieuwjaarsdag, Koningsdag, Bevrijdingsdag en Eerste Kerstdag.

Let op openingstijden kunnen wisselen. Raadpleeg voor actuele tijden altijd de website van het park!

Toegankelijkheid:

Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties

?

In de buurt:


Uw park op Zoovaria.nl
Bent u eigenaar van dit park en wilt u een prominentere plek met een meer uitgebreide tekst en foto's op zoovaria.nl?  Dat kan!! kijk snel op onze pagina Sponsoring en voorwaarden wat de mogelijkheden zijn of neem contact met ons op!

Disclaimer en uitleg:

Kijk voor actuele toegangsprijzen en openingstijden altijd eerst op de website van het park. Zoovaria is niet verantwoordelijk voor evt  fouten en onjuistheden. Ziet u een foutje neem dan contact met ons op.

* uitleg Prijsklassen:
Entreeprijzen aan de kassa voor één volwassene zonder korting
€= van 0-10 euro, €€ = van 10-15 euro, €€€= 15-20 euro €€€€ 20-25 euro, €€€€€= boven de 25 euro p.p.