NPO Radio1 'Met het Oog op Morgen'

Binnen een paar uur was het geregeld: een taxi en een interview over de geschiedenis van Bristol Zoo bij NPO Radio 1. Via Facebook werden we benaderd voor  'Met het Oog op Morgen'. 

Een uitzonderlijke kans die wij niet konden laten schieten.

© NPO

Last-minute

's Middags kregen wij een privébericht van de redacteur van het NPO Radio 1 programma 'Met het oog op morgen': een journalistiek hoogstandje op de Nederlandse radio. Zij wilden met ons rond de tafel om te praten over de sluiting van Bristol Zoo, één van de oudste dierentuinen ter wereld. Aangezien het behoorlijk last-minute was, nam ik contact op met de redacteur. Binnen de kortste keren was alles geregeld en zou ik per taxi - wat een luxe hé - naar de studio van de NOS worden gebracht. Uiteraard moest ik nog wel de hele middag wachten, want de uitzending van dit programma vond pas om 23.00 uur plaats.

Om kwart over tien werd ik opgehaald om - binnen drie kwartier - voor de studio van NOS te worden afgezet. Onderweg had ik een goed gesprek met mijn taxichauffeur, die overigens de hele avond voor mij beschikbaar was. Eenmaal binnen werd ik vriendelijk begroet door de crew van het radioprogramma. Zelf had ik al enige ervaring binnen deze branche, dus ik wist hoe chaotisch het achter de schermen kon zijn.

Nieuwsprogramma

NPO Radio 1 'Met het oog op morgen' is een radioprogramma waarin vier onderwerpen worden besproken. Het is vooral gericht op politiek en de huidige stand van zaken binnen het nieuws. De uitzending waar ik te gast in was had dus niet alleen het luchtige 'dierentuin' onderwerp, maar ook het proces van de aanslag in Nice en de opvolger van Johnson in Engeland. Echter, waren deze gasten allemaal in buitenland en dat betekende voor mij dat ik de enige 'live' gast was. Een groot voordeel, want daardoor kreeg ik ruim de tijd om geïnterviewd te worden.

Vragenvuur

Ik heb vernomen van de mensen die hebben geluisterd dat het een behoorlijk vragenvuur was. Mieke was goed op dreef met haar vragen en - met de beste voorbereiding die ik kon doen - heb ik volgens mij wel redelijk mezelf staande kunnen houden. Na ongeveer tien minuten zat mijn tijd erop. Was ik zenuwachtig? Eigenlijk niet. Wil ik het nog een keer doen? 100%. 

Uitzending terugluisteren? Dat kan! Klik hier.

Tekst: Demi Hoogendoorn

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.