Nationaal varkensmuseum ’t Rundal (NB)

In het Varkensmuseum staat het varken natuurlijk centraal. Vroeger bevonden zich in de stallen velen varkens, maar deze zijn nu vervangen door een grote verzameling varkensbeeldjes en de geschiedenis van de varkenshouderij.

In het Nationaal Varkensmuseum staan verschillende vitrines met bijna 10.000 varkensbeeldjes uit binnen- en buitenland. Niet alleen beeldjes en spaarvarkens, maar ook knuffels, gebruiksvoorwerpen en nog veel meer. Aan de wanden hangen verschillende schilderijen met het varkens als thema.

U zult versteld staan van de hoeveelheidwat voorwerpen die er zijn gemaakt met het varken als uitgangspunt.

Behalve de grote verzameling varkensbeeldjes wordt ook de varkenshouderij van vroeger en nu tentoongesteld. Vroeger werden de varkens heel anders gehuisvest en gevoerd. In een varkenskot en kregen ze varkensslobber, maar tegenwoordig liggen ze in moderne stallen met vloerverwarming en een varkenstoilet en krijgen ze speciale brokken die precies afgestemd zijn op de behoefte.

Al deze veranderingen worden in woord en beeld tentoongesteld met als hoofd thema: “van Zaadje tot Karbonaadje”.

Bron: Website museum
(Bent u eigenaar van dit bedrijf en wilt u een mooie pagina naar eigen ontwerp met eigen foto's? Een pagina met ingevulde social media, foto's, eigen achtergrondkleuren én een ingevulde SEO zodat uw bedrijf nog vaker in google terug komt?
Dat kan al vanaf €25,- per jaar! Klik hier voor meer informatie)


Adresgegevens:


Adres: 
Schadewijk 23
5521 NN Eersel (NB)


Telefoon: 0497 516 391

 

Website: kijkboerderij.nl/rundal

Route:

Foto's:

Openingstijden:

Wo + Za:
13:00 – 17:00
Voor groepen ook andere tijden op afspraak.

Let op openingstijden kunnen wisselen. Raadpleeg voor actuele tijden altijd de website van het park!

Toegankelijkheid:

Dit park is aangesloten bij de volgende organisaties

?

In de buurt:


Uw park op Zoovaria.nl
Bent u eigenaar van dit park en wilt u een prominentere plek met een meer uitgebreide tekst en foto's op zoovaria.nl?  Dat kan!! kijk snel op onze pagina Sponsoring en voorwaarden wat de mogelijkheden zijn of neem contact met ons op!

Disclaimer en uitleg:

Kijk voor actuele toegangsprijzen en openingstijden altijd eerst op de website van het park. Zoovaria is niet verantwoordelijk voor evt  fouten en onjuistheden. Ziet u een foutje neem dan contact met ons op.

* uitleg Prijsklassen:
Entreeprijzen aan de kassa voor één volwassene zonder korting
€= van 0-10 euro, €€ = van 10-15 euro, €€€= 15-20 euro €€€€ 20-25 euro, €€€€€= boven de 25 euro p.p.