Home » Dagje uit tussen dieren » Dierenpark blogs
Juni 2022

Bedreigde diersoorten : De Europese bizon

Er zal een nieuwe blog-reeks komen over bedreigde diersoorten. De eerste in deze reeks is de Europese bizon, beter bekend als de Wisent. Zij worden al sinds de 15e eeuw met uitsterven bedreigd. Dankzij vele maatregelen en fokprogramma’s zijn ze sinds 1952 weer in kleine kuddes in het wild te bewonderen. 

Lees meer »

2022 : Het jaar van de eikelmuis

Dit jaar is uitgeroepen tot het jaar van de eikelmuis. Deze slaapmuis, zoals deze muis ook weleens wordt genoemd, is in Nederland met uitsterven bedreigd. Minder dan 150 individuen zijn in de afgelopen jaren waargenomen. Maar waarom verdwijnt deze muis uit onze natuur? 

Lees meer »
Juli 2021

2021 : Het jaar van de otter

Door De Zoogdiervereniging in samenwerking met Calutra is 2021 uitgeroepen tot het jaar van de otter. Meestal word zo’n jaar uitgeroepen als het met een diersoort slecht gaat in de natuur. Deze keer is het anders: we hebben reden voor een feestje, want het gaat best goed met de otter in Nederland!

Lees meer »
Juni 2021

Verrijking in de dierentuin

Verrijking is een veelgenoemde term in de dierentuinwereld, maar wat bedoelen ze daarmee eigenlijk? En wat is de verrijking die wij steeds in dierentuinen zien? 'Verrijking' zegt zelf eigenlijk al wat het betekent: het verrijkt letterlijk het dierenleven van de dieren in een dierentuin. Door verrijking verbeter je het leven voor een dier in gevangenschap.

Lees meer »