De vogelgriep, wat houdt het in?

Inmiddels hebben diverse dierentuinen en boerderijen in Nederland te maken gehad met de vogelgriep. Wellicht heb je het in je eigen omgeving gemerkt: Verse eieren konden niet meer worden geleverd en overal hangen borden met 'vervoersverbod'. Maar, wat houdt de vogelgriep precies in? En wat doet het met de mens?

Lees meer »

NPO Radio1 'Met het Oog op Morgen'

Binnen een paar uur was het geregeld: een taxi en een interview over de geschiedenis van Bristol Zoo bij NPO Radio 1. Via Facebook werd Zoovaria benaderd voor het programma 'Met het Oog op Morgen'. Een uitzonderlijke kans die wij niet konden laten schieten.

Lees meer »

Onderzoek in dierentuinen

De moderne dierentuin is lang niet meer alleen voor vermaak. Ze dragen bij aan het behoud van biodiversiteit en de bescherming van diersoorten. Dit doen ze niet alleen door voor de dieren te zorgen, maar ook door wetenschappelijke onderzoeken uit te voeren.

Lees meer »

Wat is het EEHV?

Het zal je misschien de laatste tijd in het buitenlandse nieuws zijn opgevallen dat we het veel hebben gehad over het EEHV, oftewel het Elephant endotheliotropic herpesviruses. Dit herpesvirus is zeer dodelijk en komt voor bij Aziatische en Afrikaanse olifanten.

Lees meer »

Bedreigde diersoorten : De Noordelijke witwanggibbon

Noordelijke witwanggibbons (Nomascus leucogenys) zijn één van de bedreigde diersoorten in de wereld. Ze staan zelfs op de IUCN Red list als ‘Kritisch’. Hoeveel (wilde) individuen exact leven is niet bekend, maar men vermoed dat in de afgelopen 45 jaar het aantal met ruim 80% is gedaald.

Lees meer »